Verzekering

Wat is een verzekering?
Een verzekering is een overeenkomst tussen een verzekeringsmaatschappij en iemand die een verzekering aan wil gaan. Met een verzekering poogt iemand het risico te verkleinen om voor iets financieel aansprakelijk te worden gesteld, waar de verzekeringsnemer de financiële kosten niet wil of kan dragen. Er zijn verzekeringen die verplicht zijn hier in Nederland, maar er zijn ook heel veel verzekeringen optioneel of vrijwillig.

Waarvoor heb je nu precies een verzekering
In Nederland kan je bijna alles verzekeren, alles wat je maar kunt bedenken. De belangrijkste reden is, dat een verzekering de kosten dekt als er iets met een van je eigendommen gebeurd. Of de eigendommen van een ander als jij daar schade aan veroorzaakt. Er zijn een aantal verzekeringen die je vrijwillig af kan sluiten, maar ook heel veel verzekeringen die verplicht zijn als je 18 jaar wordt.

Er zijn grofweg die verschillende verzekeringen voor particulieren op te noemen.
-Schadeverzekeringen: Een schadeverzekering dekt de kosten van een schade na een voorval.
-Levensverzekeringen: Levensverzekeringen hebben vooral met je leven te maken. Je verzekert het financiële risico bij overlijden of je bouwt een bedrag op die aan het eind wordt uitgekeerd.
-Zorgverzekeringen: Zorgverzekering is verplicht voor iedereen boven de 18. Deze verzekering dekt alle zorgkosten die onderdeel zijn van het basispakket. Aanvullende verzekeringen kun je afsluiten, maar zijn dan weer niet verplicht.

Wie regelen de verzekeringen?
Iedereen die in Nederland woont en boven de 18 is moet zich verzekeringen. Tenminste voor de verzekeringen die is Nederland verplicht zijn, zoals de zorgverzekering. De overheid bepaalt voor de rest zelf wat er allemaal in het basispakket van de zorgverzekering zit. Dat zijn vooral de medische behandelingen die voor iedereen in Nederland noodzakelijk zijn die worden vergoed. Daar heeft iedereen in Nederland namelijk recht op.